Smartzine Fotowedstrijd smartphone fotografie

Doe mee aan de Smartzine Fotowedstrijd

Als je al wat langer met je smartphone fotografeert, heb je vast een foto waarvan je zegt: nou, die is eigenlijk best goed gelukt. Stuur die foto dan in naar de eerste Smartzine Fotowedstrijd! Meedoen is niet alleen superleuk, maar je maakt ook kans op mooie prijzen die stuk voor stuk beschikbaar zijn gesteld door goedgeefse sponsoren: Zoom Academy, Pixigo, Skylum Software, MOJOGEAR, Smartphoto, Vlinderlin, Van Duuren Media en Photo Class.

Een fotowedstrijd voor smartphone-fotografen

Yep, er zijn genoeg fotowedstrijden in Nederland en België, maar vrijwel geen die specifiek gericht zijn op smartphone-fotografie. Daar komt nu verandering in! Struin door je fotobibliotheek en stuur de allerbeste foto in die je dit jaar gemaakt hebt. Er zitten geen addertjes onder het gras: jouw foto blijft jouw eigendom en wordt zeker niet gebruikt voor commerciële campagnes of wat dan ook. Toch een fijne gedachte 😉

Hoe kun je meedoen?

  1. Stuur tussen 19 augustus en 13 oktober 2022 de mooiste foto in die je dit jaar gemaakt hebt. Dat kan – hoppa – meteen vanaf je mobiele telefoon. Je maakt kans op zowel de publieks- als de juryprijzen.
  2. Van 14 oktober t/m 6 november kan iedereen stemmen op alle ingezonden foto’s. Daaruit rollen de winnaars van de publieksprijzen.
  3. Ondertussen gaat ook de jury (bestaande uit mijzelf en de sponsors) aan de slag met het beoordelen van de foto’s. Op 11 november worden de winnaars van de juryprijzen bekendgemaakt

Spelregels

  • De belangrijkste regel lijkt me logisch, maar ik noem ’m toch maar even: de foto moet met een smartphone zijn gemaakt.
  • De wedstrijd staat open voor iedere aardige en enthousiaste fotoliefhebber uit Nederland en Vlaanderen.
  • Je mag één foto insturen die je dit jaar (2022) zelf hebt gemaakt.
  • Lever je foto in zonder watermerk, kaders of teksten. Ook fotocollages zijn niet toegestaan.
  • Ongepaste foto’s (discriminerend, aanstootgevend, enz.) zijn niet toegestaan en worden meteen verwijderd.
  • Je gaat ermee akkoord dat je een aantal keer dit jaar een mail ontvangt om je op de hoogte te houden van de voortgang van de wedstrijd.

JURYPRIJZEN

Juryprijs 1
Jaarabonnement op Zoom Academy t.w.v. €100,–

Beschikbaar gesteld door Zoom Academy

Met deze prijs krijg je een jaar lang toegang tot de meer dan 60 fotocursussen van Zoom Academy + alle webinars. Met de Zoom Academy-app volg je alle e-books en video’s op je smartphone. Niet alle cursussen refereren aan smartphone-fotografie, maar er valt meer dan genoeg te leren en te genieten. Bijvoorbeeld van de Masterclass van William Rutten of de fotografiecursussen ‘Landschap in Nederland’ of ‘Bosfotografie’.

Juryprijs 2
Pixel Maker T3 statief t.w.v. €99,–

Beschikbaar gesteld door Pixigo

De Pixel Maker T3 heeft wat je noemt het beste van drie werelden in huis. Dit smartphone-statief is ultracompact, vederlicht en desondanks toch uitvouwbaar tot een werkhoogte van 165 centimeter. Zeg maar gerust: het ideale telefoonstatief!

Fotowedstrijd smartphone-fotografie - juryprijs van Pixigo

Juryprijs 3
Luminar Neo t.w.v. €89,95

Beschikbaar gesteld door Skylum Software

Luminar Neo is een fotobewerkingsprogramma voor Mac en PC dat tegelijkertijd superkrachtig is én supereenvoudig is om te bedienen. Dus in plaats van je gek te maken met talloze paletten en menu’s, gooit Luminar Neo een flinke scheut kunstmatige intelligentie in de strijd om alles uit je foto te halen wat erin zit.

PUBLIEKSPRIJZEN

Publieksprijs 1
Superlange selfiestick + toebehoren t.w.v. €62,50

Beschikbaar gesteld door MOJOGEAR

Deze prijs van MOJOGEAR bestaat uit 3 producten: een extra lange selfiestick van 160cm, een superdeluxe, 360° draaibare telefoonhouder en een Bluetooth afstandsbediening. Dit pakket kun je natuurlijk gebruiken om selfies mee te fotografen zonder dat je arm uit de kom vliegt, maar je kunt er iets ongelooflijk veel leukers mee doen, namelijk foto’s maken in vogelvluchtperspectief. Want opgeteld bij je eigen lichaams- en armlengte bereik je met deze selfiestick al snel een hoogte van 3,5 meter! Alsof je met een drone door het landschap loopt.

Fotowedstrijd Smartzine - publieksprijs 1 van MOJOGEAR

Publieksprijs 2
Fotoboek XL t.w.v. €49,99

Beschikbaar gesteld door Smartphoto

Hoe je het ook wendt of keert: je foto’s terugkijken in een fotoboek is oneindig veel leuker dan scrollen door een overvolle fotobibliotheek op je smartphone of computer. De winnaar van deze prijs mag een fotoboek met harde fotokaft op XL-formaat samenstellen. Moet je nagaan: dat is een formaat van 39 x 28 cm, woohoo! Een prachtige manier om je mooiste foto’s een plekje te geven.

Fotoboek XL - publieksprijs van Smartphoto voor de fotowedstrijd van Smartzine

Publieksprijs 3
Smartphone Photowalk t.w.v. €45

Beschikbaar gesteld door Vlinderlin

In een Smartphone Photowalk neemt Linda ‘Vlinderlin’ Smit je mee de natuur in. Je leert om nóg beter te kijken en krijgt – terwijl je wandelt – waardevolle tips om nóg betere foto’s met je smartphone te maken. Ik was zo onder de indruk van Linda’s werk, dat ik haar heb geïnterviewd over haar kijk op fotografie. Als je dat interview hebt gelezen, dan weet je dat dit niet zomaar een workshop is! De Photowalk duurt 2 tot 2,5 uur en daarna wordt nog een uur besteed aan het nabewerken in Snapseed.

Smartphone Photowalk Vlinderlin

Publieksprijzen 4 t/m 8
Boek over smartphone-fotografie t.w.v. €34,99

Beschikbaar gesteld door Van Duuren Media

Deze 5 prijzen zijn afhankelijk van het type smartphone dat je gebruikt. Fotografeer je met een iPhone, dan krijg je Scott Kelby’s bestseller ‘Fotograferen met de iPhone’. Gebruik je een Samsung of een andere Android-mobiel, dan kun je rekenen op het boek ‘Focus op Fotografie: Smartphonefotografie’ van Jeroen Jazet. Beide boeken bevatten lekker veel informatie en inspiratie om nóg betere foto’s te maken met je smartphone!

Publieksprijs 9
Smartphone Citywalk Amsterdam t.w.v. €19,99

Beschikbaar gesteld door Photo Class

Een van de leukste workshops die je op eigen gelegenheid kunt doen, is de Smartphone Citywalk Amsterdam van Photo Class. Je docent praat vanuit een app die je tegelijkertijd ook de weg wijst. Ik schreef er begin dit jaar een review over en ik was enthousiast!

Fotowedstrijd smartphone-fotografie

Publieksprijs 10
Smartzine superpack met 22 presets t.w.v. €14,95

Het Smartzine preset-superpakket met 22 presets voor Lightroom en Lightroom Mobile: van jaren 70-vintage tot fris-wit, en van moody zwart-wit tot blakerend oranje gloed. Alles om je landschappen, interieurfoto’s, stads- en architectuurfoto’s een bijzondere twist te geven of als vertrekpunt te gebruiken voor verdere finetuning. Geen idee wat Lightroom-presets zijn en wat je ermee kunt? Lees dan deze blog.

Smartzine superpack Lightroom-presets

Foto insturen

De tot nu toe geplaatste inzendingen vind je op deze pagina. Let op: je mag één foto insturen.

Upload een foto naar de wedstrijd

Vul je volledige naam in (voor- en achternaam)
Graag je type smartphone invullen, bijv: Samsung S20
Waar is de foto gemaakt?

Met dank aan rawpixel.com voor de headerfoto.

Lissabon - foto met tegenlicht