fbpx
Leuke fotoideeen op TikTok

Laat je inspireren door leuke foto-ideeën op… TikTok

Terwijl de oudere jongeren Instagram bevolken, zitten de jongere jongeren op wat alweer de volgende snelgroeier is: TikTok. Nu kun je van dat platform van alles vinden, maar er zit meer creativiteit en vindingrijkheid in dan je op het eerste gezicht zou denken. Een uurtje rondhangen op TikTok kan je veel leuke foto-ideeën opleveren.

In 2012 moest alles al korter (mand!), laat staan in 2021. Het knappe van al die TikTok-makers is dat ze hun verhaaltje, dansje, praatje of practical joke binnen 15 seconden moeten uitvoeren. Het is eigenlijk Instagram in videoformaat. Vind je iets niet leuk, dan zit je met een veeg van je vinger alweer in het volgende filmpje. Een oneindige maalstroom aan video dus. De volgende video’s zijn leuke startpunten voor nieuwe foto-ideeën.

Foto-ideeën met reflecties

Reflecties hebben altijd iets magisch. Als je van dat soort spiegelingen houdt, kun je ook maar beter goede knieën hebben, want je moet het vaak laag bij de grond zoeken. In waterplassen bijvoorbeeld. En als die er niet zijn, dan neem je toch gewoon je eigen spiegel of een flesje water mee?

@photography_fabian.mepic
@manuel_bechter
@jordi.koalitic

Foto-ideeën met Snapseed

Gratis, gebruiksvriendelijk en van vele markten thuis, dat is Snapseed. Het mooie van deze app is dat je elke bewerking in een later stadium kunt terugdraaien of opnieuw aanpassen. En als je dat dan weer combineert met de tool ‘Dubbele belichting’, dan krijg je dat wonderbaarlijke effect dat TikTokker Dominik Karaca hieronder pijlsnel uitlegt. Voor als je niet weet wat ‘ein Handy’ is: dat is Duits voor smartphone!

@dominikkaraca
Bij het volgende filmpje komt er meer aan te pas dan alleen Snapseed, maar het is een mooi effect!
@petesmyname

Foto-ideeën met je laptop

In een eerdere blog schreef ik over een tv als achtergrond, maar dat kan ook prima met een laptop, zo laten deze TikTok-filmpjes zien.

@oppobelgium
@katamogz
@oppodeutschland

Foto-ideeën met voor-de-lens-spulletjes

Behalve externe lenzen kun je nog veel meer attributen voor je camera-lens houden voor ‘special effects’. Leuk om mee te experimenteren!

@oppobelgium
@shahgee47
@vivian_dambeck

Foto-ideeën met de smartphone-zaklamp

Jaha, die flitser toch. Min of meer ongeschikt voor waar-ie gemaakt is, maar als zaklamp kun je er leuke dingen mee doen.

@okomehakumai

Heb jij iets gespot op TikTok dat hier zeker bijhoort? Laat het me weten!

Lissabon - foto met tegenlicht