fbpx
Crowdfunding iphone-fotograaf en smartphone fotografie

Crowdfunding-producten voor smartphone-fotografen

Je hebt mensen die elke dag gekookte aardappelen, groente en vlees eten. Mag hoor, maar jammer is het wel: er valt zo veel te ontdekken. Nieuwe ideeën, nieuwe smaken, nieuwe invalshoeken; heerlijk toch? En ja, dat geldt ook voor smartphone-fotografie. Veel slimme ideeën vinden hun weg naar het publiek via crowdfundingplatforms. Laten we eens kijken wat er voor leuks te vinden is voor smartphone-fotografen.

Uitvinders zijn er genoeg, en ook aan ideeën is bepaald geen gebrek. Wat meestal ontbreekt is geld om die spulletjes te fabriceren. Dankzij crowdfundingplatforms als Kickstarter en Indiegogo kunnen zelfs kleine keukentafelbedrijven hun ideeën en prototypes voorstellen aan het grote publiek. Iedereen – ook jij – kan dan geld inleggen om dat product tot leven te laten komen. In ruil voor die vroege investering ontvang je het het product met een vaak hoge korting.

Soms is een idee zo belabberd dat niemand er een euro in wil steken, maar er zitten ook juweeltjes tussen die met gemak het investeringsgeld binnenslepen of zelfs een veelvoud daarvan. In 2019 hadden de mensen van Peak Design 500.000 dollar nodig voor de ontwikkeling van hun Travel Tripod. Nou nou, denk je dan: jongens toch, een half miljoen voor een statief?

Peak Design Travel Tripod

Maar wat gebeurde er? Meer dan 27.000 mensen vonden het vederlichte en supercompact op te vouwen statief een gouden idee en investeerden samen het ongelooflijke bedrag van 12 miljoen dollar. Het statief werd een instant succes. Ook de lenzen van Moment die je hier en daar op deze website tegenkomt, maakten hun debuut op Kickstarter.

Enfin: goede reden om eens te kijken welke nieuwe smartphone-spulletjes er te vinden zijn op de twee belangrijkste crowdfunding-platforms van dit moment: Kickstarter en Indiegogo.

Mini-studio met draaitafel

Je ziet ze op steeds meer plekken opduiken, de opvouwbare dozen waarmee je in een oogwenk een mini-fotostudio bouwt. Ideaal om kleine voorwerpen mooi uitgelicht te fotograferen en misschien wel onmisbaar voor mensen die een webshop hebben.

Orangemonkie levert dit soort mini-studio’s al jaren, maar nu is er een nieuw model dat helemaal is ingericht op het fotograferen van 360-graden ‘rondom-foto’s’. Geen vierkante lichtbox meer, maar een bolvormige ‘Smart Dome’, compleet met verlichting, een draaitafel en een app waarmee het vastleggen van voorwerpen een eitje wordt. Althans: als ze in die bol passen…

Als je de Smart Dome toch wel erg aan de prijs vindt: de vierkante mini-studiootjes zijn nog steeds te koop voor 1/3 van de prijs van het bolletje.

Foldio360 Smart Dome
Prijs: vanaf $320

Plak-’m-onder-je-mobiel-powerbank

Smartphones en batterijen: het blijft een lastig vraagstuk. Als je een hele dag op pad bent om te fotograferen en filmen met je mobiel, dan kun je niet zonder een extra stroominjectie van een powerbank. Maar ja, dan moet je dat ding met een kabeltje aan je iPhone of Android-telefoon vastmaken. Niet echt handig als je het perfecte plaatje wil schieten.

De knutselaars van het Amerikaanse Tevolt hebben daar iets moois voor gevonden. Hun Tevolt powerbank plak je gewoon met twee magneetjes op je smartphone. Terwijl jij verder gaat met fotograferen, videobellen, streamen of wat dan ook , laadt je mobiel draadloos op. Tof idee! Volgens de makers levert de Tevolt genoeg stroom om je telefoon 11 uur extra te gebruiken.

Tevolt Power Bank
Prijs: vanaf €33

Magneethoes

Hetzelfde Peak Design als van dat ‘statief van 12 miljoen’ heeft weer iets fantastisch bedacht, en dit keer speciaal voor smartphone-gebruikers. Onder de naam ‘Mobile by Peak Design’ lanceert het Amerikaanse bedrijf een reeks producten die je heel snel en gemakkelijk aan een smartphone-hoes koppelt.

Crowdfunding iphone-fotograaf

Denk aan een portemonnee, een draadloze oplader, een smartphonehouder voor in de auto, een wandhouder, een klem voor aan een fietsstuur en een tafelstatiefje. Dankzij een aantal slim verwerkte magneten in de hoes is het aan- en afkoppelen van zo’n accessoire een appeltje-eitje.

Het systeem werkt met elk type smartphone en er zijn ook speciale hoezen voor de iPhone 11/12 en Samsung S20. Het systeem ziet er goed doordacht uit en dat statiefje is er een om verliefd op te worden…

Peak Design Mobile
Prijs: vanaf $32

Peak Design statief

Meer volgt! Heb jij op een crowdfunding-website een slim smartphone-product gezien dat hier niet mag ontbreken? Laat het me weten!

Lissabon - foto met tegenlicht