fbpx

Mooie foto’s maken met je smartphone? Deze video’s helpen je op weg

“Is je blog alleen voor iPhones”, vragen mensen mij weleens. Ik zeg dan: absoluut niet! Ik heb toevallig een iPhone, maar Android-telefoons zijn minstens zo goed en geschikt voor smartphone-fotografie. Dat gezegd hebbende: ik stuitte pas weer op de video’s van Apple over de bediening van de camera van de iPhone 7 en X. Weliswaar al even geleden, maar het zijn zo’n heerlijk duidelijke uitlegfilmpjes dat ik er toch graag een aantal aan je wil laten zien. Ook geschikt voor Android-telefoons? Niet voor de volle 100%, maar ook dan kun je er minimaal voor 90% inspiratie uit halen!

De burst-mode die in deze video wordt uitgelegd, is ook ideaal voor close-up en macrofotografie. Bij nieuwere smartphones of besturingssystemen werkt de burst-mode anders dan in deze video. Lees hier hoe je die nieuwe burst-modus activeert.

Lissabon - foto met tegenlicht